
Marinuotos kiaulienos troškinys su bulvėmis: Portugališkai
Ieškai sotaus ir kvapnaus patiekalo? Išbandyk šį portugališką kiaulienos troškinį! Minkštučiai mėsos gabalėliai, marinuoti baltame vyne su kalendra, kepami kartu su šviežiomis bulvytėmis ir rūkyta šonine. Patiekalas, kuris sušildys ir nustebins savo sodriu skoniu. Puikiai tinka savaitgalio pietums ar vakarienei su draugais.
Ingredientai
Marinatui
* Pagrindiniai ingredientai
* Marinatui
Patarimai
Prieš dedant bulves ir mėsą į karščiui atsparų indą, juos svarbu gerai apkrudinti keptuvėje. Taip mėsa išsaugos savo sultis ir aromatą, o patiekalas taps išvaizdesnis.
Mėsą kepant vis pamaišykite, kad ji nepridegtų ir neišdžiūtų.
Kartu su bulvėmis galite dėti ir pjaustytų morkų (jei turite) – jos suteiks patiekalui papildomo saldumo ir spalvų.
Patarimai
Prieš dedant bulves ir mėsą į karščiui atsparų indą, juos svarbu gerai apkrudinti keptuvėje. Taip mėsa išsaugos savo sultis ir aromatą, o patiekalas taps išvaizdesnis.
Mėsą kepant vis pamaišykite, kad ji nepridegtų ir neišdžiūtų.
Kartu su bulvėmis galite dėti ir pjaustytų morkų (jei turite) – jos suteiks patiekalui papildomo saldumo ir spalvų.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Pirmiausia, paruošk mėsytę. Nupjauk riebalus, jei tokių yra, ir supjaustyk mėsą maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Dubenyje sumaišyk nesmulkintas česnako skilteles ir visus kitus marinato ingredientus: kalendrų sėklas, laurų lapus, aitriąją papriką ir vyną. Sudėk kiaulieną į marinatą, gerai išvoliok, kad visa pasidengtų, ir palik šaldytuve per naktį, o geriausia – visoms 24 valandoms. Kantrybė čia atsipirks su kaupu!
- 2
Kitą dieną, įkaitink orkaitę iki 180°C. Išimk kiaulieną iš marinato (jo neišpilk!) ir gerai nusausink popieriniu rankšluosčiu. Šoninę supjaustyk griežinėliais, o tada juos dar perpjauk į tris dalis. Didelėje keptuvėje įkaitink šlakelį alyvuogių aliejaus ir per kelis kartus apkepink kiaulienos gabalėlius, kol gražiai apskrus. Apkeptą mėsą perkelk į karščiui atsparų kepimo indą.
- 3
Dabar eilė bulvėms! Jas nuplauk ir supjaustyk vieno kąsnio gabaliukais. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa, įkaitink dar šiek tiek aliejaus ir gerai apskrudink bulves. Tada į keptuvę mesk ir šoninę – apakepk 1–2 min., kol taps lengvai apskrudusi. Viską gražiai sumaišyk ir suversk į indą prie mėsos.
- 4
Ant mėsos ir bulvių nutarkuok citrinos žievelę, supjaustyk ir suberk citrinos minkštimą. Viską užpilk likusiu marinatu. Šauk troškinį į orkaitę 180 laipsnių ir kepk neuždengęs apie pusantros valandos – kol kiauliena taps minkštutėlė, o bulvės bus iškepusios. Prieš nešant į stalą, nepamiršk pagardinti citrinos griežinėliais ir šviežiomis petražolėmis. Skanaus!