Ragaujam.lt
Marokietiška vištiena su medumi, apelsinais ir alyvuogėmis

Marokietiška vištiena su apelsinais ir medumi

Egzotiškas marokietiškos virtuvės perlas – vištiena, troškinta su medumi, citrusais, šafranu ir alyvuogėmis. Skonis, kuris nukels į Šiaurės Afrikos turgus. Šis receptas – saldžiai pikantiškas atradimas kiekvienam kulinarijos smalsuoliui.

Įvertinkite receptą
🕒100 min
👥4 porcijos
📊vidutinis

Ingredientai

Išdarinėta višta*
1 (apie 1,5 kg)
Apelsinai*
2 vnt.
Citrina*
1 vnt.
Medus*
3 šaukštai
Česnako skiltelės*
1 vnt.
Svogūnas*
1 vnt.
Alyvuogių aliejus*
3 šaukštai
Vištienos sultinys*
250 ml
Malti ciberžolės*
1/2 šaukštelio
Malto imbiero*
1/2 šaukštelio
Šafranas*
žiupsnelis
Druska ir juodieji pipirai
pagal skonį
Juodosios alyvuogės*
100 g

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Šafraną laikykite sandarioje pakuotėje, tamsioje vietoje – tai labai subtilus ir brangus prieskonis.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Nuplaukite vištą ir susmulkinkite į 8 dalis. Išspauskite vieno apelsino ir citrinos sultis, sumaišykite su medumi ir užpilkite ant mėsos. Marinuokite 1 val.

  2. 2

    Sudėkite mėsos gabalus į dubenį su marinatu. Palikite šaldytuve ir laikas nuo laiko apverskite, kad skonis tolygiai įsigertų.

  3. 3

    Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir apkepkite, kol taps auksinės spalvos.

  4. 4

    Supilkite vištienos sultinį, įdėkite 2 šaukštus marinato, suberkite šafraną, ciberžolę, imbierą, druską ir pipirus. Troškinkite 40–45 minutes ant silpnos ugnies.

  5. 5

    Nulupkite kitą apelsiną, supjaustykite skiltelėmis ir patiekite kartu su vištiena. Ant viršaus apibarstykite alyvuogėmis.