
Marokietiška vištiena su apelsinais ir medumi
Egzotiškas marokietiškos virtuvės perlas – vištiena, troškinta su medumi, citrusais, šafranu ir alyvuogėmis. Skonis, kuris nukels į Šiaurės Afrikos turgus. Šis receptas – saldžiai pikantiškas atradimas kiekvienam kulinarijos smalsuoliui.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Šafraną laikykite sandarioje pakuotėje, tamsioje vietoje – tai labai subtilus ir brangus prieskonis.
Patarimai
Šafraną laikykite sandarioje pakuotėje, tamsioje vietoje – tai labai subtilus ir brangus prieskonis.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Nuplaukite vištą ir susmulkinkite į 8 dalis. Išspauskite vieno apelsino ir citrinos sultis, sumaišykite su medumi ir užpilkite ant mėsos. Marinuokite 1 val.
- 2
Sudėkite mėsos gabalus į dubenį su marinatu. Palikite šaldytuve ir laikas nuo laiko apverskite, kad skonis tolygiai įsigertų.
- 3
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir apkepkite, kol taps auksinės spalvos.
- 4
Supilkite vištienos sultinį, įdėkite 2 šaukštus marinato, suberkite šafraną, ciberžolę, imbierą, druską ir pipirus. Troškinkite 40–45 minutes ant silpnos ugnies.
- 5
Nulupkite kitą apelsiną, supjaustykite skiltelėmis ir patiekite kartu su vištiena. Ant viršaus apibarstykite alyvuogėmis.