Ragaujam.lt
Meksikietiškas gvakamole padažas su traškučiais

Meksikietiškas gvakamole padažas su traškučiais

Puikus užkandis vakarui. Jei norite švelnesnio skonio, nedėkite į gvakamolę čili pipirų.

Įvertinkite receptą
🕒17 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Avokadai*
2 vnt
Citrina*
1 vnt
Čili pipiro*
gabalėlis
Pomidorai*
3 vnt
Kalendros*
2 šaukštai
Grietinės*
2 šaukštai
Druskos*
pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų*
pagal skonį

Traškučiams

Tortilos traškučiai*
200 g
Čederio sūrio*
100 g
Maltų čili pipirų*
1/3 šaukštelio
Petražolės*
2 šaukšteliai

Papuošimui

Grietinė
1 šaukštas
Raudonųjų pipirų
žiupsnis

* Pagrindiniai ingredientai
* Traškučiams

Patarimai

  • Švelnesniam skoniui galite nededti čili pipirų. Gvakamole geriausia vartoti šviežiai pagamintą.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Avokadą perpjaukite per pusę, kaulus išimkite ir šaukštu išskobkite minkštimą.

  2. 2

    Į virtuvinį kombainą sudėkite minkštimą su visais produktais, tik palikite grietinę ir raudonus pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite į dubenį ir atšaldykite šaldytuve.

  3. 3

    Kepimo skardoje išbarstykite traškučius. Sutarkuotą sūrį sumaišykite su maltais čili, apibarstykite traškučius ir kepkite 1-2 min., kol sūris išlydys.

  4. 4

    Avokado padažą išimkite iš šaldytuvo, uždėkite grietinės ir apibarstykite raudonais pipirais. Dubenėlį su padažu patiekite ant lėkštės kartu su petražolėmis apibarstytais traškučiais.