Ragaujam.lt
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas indelyje

Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas

Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas - tai klasikinis priedas prie salotų ar mėsos patiekalų. Šis receptas sujungia mėlynojo sūrio, grietinės, majonezo ir pasukų skonius. Puikiai tinka kaip užkandis ar garnyras prie įvairių patiekalų.

Įvertinkite receptą
🕒10 min
👥8 porcijos
📊labai lengvas

Ingredientai

Citrinos sultys arba actas*
30 ml
Pasukos*
160 ml
Majonezas*
230 g
Grietinė*
180 g
Druska*
0.5 arb. šaukštelio
Juodieji pipirai*
0.5 arb. šaukštelio
Česnako milteliai*
0.5 arb. šaukštelio
Svogūnų milteliai*
0.5 arb. šaukštelio
Mėlynasis pelėsinis sūris*
115 g

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Padažą galima laikyti šaldytuve iki trijų dienų.

  • Patiekite su šviežiomis salotomis ar kepta mėsa.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus mėlynąjį pelėsinį sūrį, ir plakite, kol gausite vienalytę masę.

  2. 2

    Supjaustykite mėlynąjį pelėsinį sūrį maždaug 1 cm kubeliais. Sūris dažnai būna trapesnis, todėl atsiras daug trupinių.

  3. 3

    Įpilkite majonezo mišinį į serviravimo indą ir įmaišykite sūrio kubelius ir trupinius.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Mahagaja ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: jules (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia