
Migdolų pienas
Migdolų pienas – tai augalinis pienas, puikiai tinkantis veganams arba žmonėms, netoleruojantiems laktozės. Pagaminkite patys namuose su migdolais ir datulėmis.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Galite naudoti medų vietoj datulių, tačiau tuomet receptas nebebus veganiškas.
Patarimai
Galite naudoti medų vietoj datulių, tačiau tuomet receptas nebebus veganiškas.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Migdolus sudėkite į dubenį ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų bent 2.5 cm. Palikite šaldytuve per naktį, tada nupilkite vandenį.
- 2
Nupiltus migdolus sudėkite į blenderį ir įpilkite 3 puodelius vandens. Plakite, kol mišinys taps vienalytis.
- 3
Perkoškite mišinį per smulkų sietelį arba riešutų pieno maišelį į indą. Galite išmesti arba panaudoti likusią masę kitur.
- 4
Į perkoštą migdolų pieną įdėkite datules ir dar kartą suplakite, kol datulės susimaišys.
- 5
Supilkite į stiklines ir mėgaukitės arba laikykite šaldytuve.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Taric25 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Tiffany Washko (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia