Ragaujam.lt
Migdolų pienas stiklinėje su datulėmis

Migdolų pienas

Migdolų pienas – tai augalinis pienas, puikiai tinkantis veganams arba žmonėms, netoleruojantiems laktozės. Pagaminkite patys namuose su migdolais ir datulėmis.

Įvertinkite receptą
🕒490 min
👥3 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Migdolai*
1 puodelis
Vanduo*
3 puodeliai
Datulės*
3 vnt.

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite naudoti medų vietoj datulių, tačiau tuomet receptas nebebus veganiškas.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Migdolus sudėkite į dubenį ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų bent 2.5 cm. Palikite šaldytuve per naktį, tada nupilkite vandenį.

  2. 2

    Nupiltus migdolus sudėkite į blenderį ir įpilkite 3 puodelius vandens. Plakite, kol mišinys taps vienalytis.

  3. 3

    Perkoškite mišinį per smulkų sietelį arba riešutų pieno maišelį į indą. Galite išmesti arba panaudoti likusią masę kitur.

  4. 4

    Į perkoštą migdolų pieną įdėkite datules ir dar kartą suplakite, kol datulės susimaišys.

  5. 5

    Supilkite į stiklines ir mėgaukitės arba laikykite šaldytuve.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Taric25 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Tiffany Washko (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia