Ragaujam.lt
omletas su įvairiais įdarais

omletas

Omletas yra populiarus pusryčių patiekalas, gaminamas iš kiaušinių ir įdaro pagal jūsų skonį. Šis receptas leidžia pasigaminti omletą greitai ir lengvai, o įdarą galite pasirinkti iš įvairiausių ingredientų.

Įvertinkite receptą
🕒15 min
👥1 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Kiaušiniai*
2 vnt
Kiaušinių baltymai*
2 vnt
Aliejus*
šiek tiek
Šoninė
pagal skonį
Brokoliai
pagal skonį
Juodosios alyvuogės
pagal skonį
Pomidorai
pagal skonį
Sūris
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite naudoti 3 kiaušinius vietoj 2 kiaušinių ir 2 baltymų.

  • Omletą galite kepti svieste, kad būtų dar skanesnis.

  • Įdarą galima pasirinkti pagal norą ir sezoną.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Supjaustykite įdarui skirtus ingredientus. Kiaušinius gerai išplakite, galite pridėti šiek tiek pieno, kad būtų plonesni.

  2. 2

    Supilkite kiaušinius į kambario temperatūros keptuvę. Kaitinkite, nuolat maišydami, kol pradės formuotis kietas kiaušinis.

  3. 3

    Kai kiaušiniai pasidaro pakankamai tvirti, apverskite juos. Ant viršaus uždėkite įdarą ir užlenkite kiaušinį.

  4. 4

    Kai omletas iškepa, uždenkite įdarą ir patiekite šiltą.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: AlbertCahalan ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Stripey the crab (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia