Ragaujam.lt
Paprikų čili su malta mėsa, patiekiamas su ryžiais ir čederio sūriu

Paprikų čili su malta mėsa

Paprikų čili su malta jautiena, svogūnais ir paprikomis. Patiekiamas su baltaisiais ryžiais ir pasirinktinai pabarstytas tarkuotu čederio sūriu.

Įvertinkite receptą
🕒80 min
👥12 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Malta jautiena*
1.5 kg
Svogūnai*
6-8 vnt.
Paprikos*
2-3 vnt.
Čili milteliai*
Pagal skonį
Česnako druska*
Pagal skonį
Pupelės*
1 skard. (apie 500 ml)
Trinti pomidorai*
2 skard. (apie 1.5 l)
Virti balti ryžiai*
Patiekimui

Dekoracijai

Čederio sūris
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Dekoracijai

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Dideliame puode sudėkite maltą jautieną. Kepkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol mėsa taps ruda. Jei reikia, nupilkite riebalus.

  2. 2

    Į puodą įdėkite paprikas ir svogūnus. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi. Jei reikia, nupilkite riebalus.

  3. 3

    Įpilkite trintus pomidorus ir troškinkite valandą, retkarčiais pamaišydami.

  4. 4

    Įdėkite pupeles ir troškinkite dar 10 minučių. Pridėkite čili miltelius ir česnako druską pagal skonį.

  5. 5

    Patiekite čili ant baltųjų ryžių. Pagal pageidavimą pabarstykite tarkuotu čederio sūriu.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Raul654 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Mark Pellegrini (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia