Ragaujam.lt
Kijevo kotletas su briuselio kopūstais ir bulvėmis lėkštėje

Traškus Kijevo kotletas su sviestu ir žolelėmis

Tikras ukrainietiškas skanėstas! Šie pikantiški Kijevo kotletai su minkšta, sultinga vištienos filė, įdaryta sviestu ir žolelėmis, bei traškia džiūvėsėlių plutele yra tiesiog tobuli. Puikiai tiks prabangiems pietums ar ypatingai vakarienei, primenantys Kijevo Rusios sostinės virtuvės tradicijas.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥4 porcijos
📊vidutinis

Ingredientai

Vištienos filė*
4 gab. po ~150 g
Česnako skiltelė*
4 vnt.
Citrina
1 vnt.
Krapų šakelė*
kelios vnt.
Minkšto sviesto*
125 g
Druskos
pagal skonį
Juodųjų pipirų
pagal skonį
Miltų*
50 g
Kiaušiniai*
1 vnt.
Džiūvėsėliai*
50-100 g
Skysto sviesto (kepimui)*
2 šaukštai

Garnyrui

Briuselio kopūstų
400 gr

Taip pat reikės

Medinių smeigtukų
4 vnt.

* Pagrindiniai ingredientai
* Garnyrui

Patarimai

  • Kijevo kotletus galima kepti dideliame riebalų kiekyje – vištienos filė kepsneliai turi būti juose panardinti taip, kad karštis sklistų tolygiai.

  • Šį patiekalą galima ruošti ir iš kalakutienos filė: paimkite maždaug 600 g mėsos ir padalykite ją į 4 vienodus gabalėlius, tada įpjaukite kišenes.

  • Prie Kijevo kotleto puikiai tinka šilumos bulvės su raugintais kopūstais ar žaliųjų daržovių salotomis.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Vištienos filė nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kiekviename gabalėlyje išilgai įpjaukite kišenę – neprapjaunant iki galo.

  2. 2

    Česnako skilteles nulupkite ir išspauskite į dubenėlį. Citriną nuplaukite karštu vandeniu ir nutarkuokite žievelę. Krapus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Į sviestą sudėkite česnaką, tarkuotą citrinos žievelę ir krapus. Viską gerai išmaišykite, įberkite druskos ir pipirų.

  3. 3

    Česnakinį sviestą padalykite į 4 dalis ir sudėkite į kiekvienos vištienos filė kišenę. Suformuokite kepsnelius smulkučiais pirštais ir valandai pastatykite į šaldytuvą, kad sviestas sukietėtų ir nepasipiltų kepant.

  4. 4

    Į tris gilias lėkštes atskirai suberkite miltus, džiūvėsėlius ir išplakite kiaušinį. Kiekvieną kepsnelį pirmiausia apvoliokite miltuose, tada panardinkite į kiaušinio plakinį ir galiausiai gerai apvoliokite džiūvėsėliuose, kad susidarytų traški plutelė. Pabarstykite kepsnelius druska ir pipirais.

  5. 5

    Keptuvėje ištirpinkite skystą sviestą. Įdėkite kepsnelius ir kepkite iš abiejų pusių apie 5-8 minutes, ant vidutinės kaitros, kol apskrus ir gražiai pagels. Patiekite su apvirtais briuselio kopūstais ar kitu Jums patinkančiu garnyru.