Ragaujam.lt
plakta grietinėlė su šluotele

plakta grietinėlė

Šis receptas padės jums paruošti naminę plaktą grietinėlę žingsnis po žingsnio. Svarbu, kad grietinėlė būtų šalta, o maišytuvo indas ir plaktuvai atšaldyti.

Įvertinkite receptą
🕒15 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Grietinėlė*
0.25 L
Cukrus
1–2 šaukštai
Vanilė
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Naudokite grietinėlę, kurios riebalų kiekis bent 30%, kad grietinėlė išliktų stabilios formos.

  • Plakimas vidutiniu greičiu padeda sukurti stabilesnę putą nei plakant dideliu greičiu.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įdėkite maišymo indą ir plaktuvus į šaldytuvą bent 10 minučių. Tai padeda grietinėlei geriau suplakti.

  2. 2

    Supilkite šaltą grietinėlę į atšaldytą indą. Pradėkite plakti vidutiniu greičiu, kol grietinėlė taps putojanti.

  3. 3

    Toliau plakite, kol pastebėsite, kad grietinėlė sustorėja ir palieka žymes. Sekite tai atidžiai, kad neperplaktumėte.

  4. 4

    Plakite trumpais 10–30 sekundžių intervalais, kol pasieksite norimą stangrumą. Nedelsdami sustokite, jei matote, kad grietinėlė pradeda rinktis į grūdelius.

  5. 5

    Atšaldykite grietinėlę šaldytuve iki naudojimo.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 198.209.8.129 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Rhett Sutphin (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia