Ragaujam.lt
Portugališka vištiena su aitriosiomis paprikomis ir alyvuogėmis keptuvėje

Portugališka vištiena su aitriosiomis paprikomis ir alyvuogėmis

Sultinga vištiena su aitriosiomis paprikomis, saldžiomis raudonomis paprikomis ir juodosiomis alyvuogėmis, troškinta baltame vyne su česnaku. Šis portugališkas patiekalas išsiskiria lengvu aštrumu ir aromatingu skoniu – puikus pasirinkimas vasaros vakarienei arba šeimos pietums.

Įvertinkite receptą
🕒40 min
👥4 porcijos
📊vidutinis

Ingredientai

Vištienos filė*
600 g
Česnako skiltelės*
2 vnt.
Aitriųjų paprikų*
2 vnt.
Raudonoji paprika*
1 didelė
Alyvuogių aliejus*
2–3 šaukštai
Baltasis sausas vynas*
200 ml
Juodosios alyvuogės*
100 g
Petražolės
pusė ryšelio

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Aitriąsias paprikas visada valykite su pirštinėmis – jų sultys gali dirginti odą.

  • Jei nemėgstate aštriai, prieš patiekdami išimkite aitriąsias paprikas.

  • Šis patiekalas ypač dera su baltuoju vynu, naudotu gaminant.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siaurais šiaudeliais. Česnaką susmulkinkite. Aitriąsias ir raudonąją paprikas perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.

  2. 2

    Įkaitinkite pusę alyvuogių aliejaus keptuvėje. Nuolat maišydami apkepkite vištieną, kol apskrus, ir išimkite ją į lėkštę.

  3. 3

    Į tą pačią keptuvę supilkite likusį aliejų ir trumpai pakepinkite česnaką. Sudėkite paprikas, užpilkite vynu ir suberkite alyvuoges. Virkite ant vidutinės ugnies apie 10 min., kol daržovės suminkštės.

  4. 4

    Sudėkite vištieną atgal į keptuvę, viską išmaišykite ir pašildykite kartu dar 2–3 minutes. Prieš patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.