Ragaujam.lt
Boeuf Bourguignon - prancūziškas jautienos troškinys su raudonu vynu ir grybais

Boeuf Bourguignon - Prancūziškas jautienos troškinys

Boeuf bourguignon - tai klasikinis prancūziškas jautienos troškinys, gaminamas su raudonu vynu, jautienos sultiniu, česnakais, svogūnais, morkomis ir grybais. Šis patiekalas yra puikus pavyzdys, kaip paprasti kaimo produktai gali tapti aukštosios virtuvės šedevru. Puikus pasirinkimas mėgautis šaltą vakarą.

Įvertinkite receptą
🕒180 min
👥6 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Jautiena*
1 kg
Svogūnai*
3 vnt.
Česnakai*
1-2 skiltelės
Morkos*
300 g
Grybai*
300 g
Bazilikas
Pagal skonį
Raudonėlis
Pagal skonį
Čiobrelis
Pagal skonį
Raudonas vynas*
500-1000 ml
Druska*
Pagal skonį
Pipirai*
Pagal skonį
Alyvuogių aliejus*
Pagal poreikį
Miltai*
Pagal poreikį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Likusius troškinio likučius galite panaudoti pyragėliams ar kitoms kepiniams.

  • Galite pridėti šiek tiek džiovintų grybų, kad sustiprintumėte skonį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Supjaustykite jautieną gabalėliais. Apiberkite druska ir pipirais, apvolioję miltuose.

  2. 2

    Įkaitinkite alyvuogių aliejų puode. Apkepkite svogūnus ir česnakus, kol suminkštės.

  3. 3

    Pridėkite jautieną prie keptų daržovių. Supilkite raudoną vyną ir įdėkite morkas, grybus bei prieskonių puokštę. Troškinkite ant žemos ugnies apie 2 valandas.

  4. 4

    Patiekite karštą troškinį su šviežia duona arba bulvėmis. Skanaus!

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Netoholic ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: DC (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia