
Purūs Blynai: Klasikinis Amerikietiškas Receptas
Išmokite pasigaminti tobulai purius ir gardžius blynus – puikią idėją sočiam savaitgalio rytui ar vėlyviems pusryčiams! Šis klasikinis receptas garantuoja minkštus, purius blynelius, kurie tiesiog tirpsta burnoje. Paprastas paruošimas, nepakartojamas skonis!
Ingredientai
Užpilui
Papildomai
* Pagrindiniai ingredientai
* Užpilui
Patarimai
Norėdami puriausių blynų, nenaudokite per daug kiaušinių ar pieno. Svarbu nepermaišyti tešlos – nedideli gumulėliai yra gerai. Leiskite tešlai pailsėti bent 5-10 minučių, kad kepimo milteliai ir soda suveiktų.
Patarimai
Norėdami puriausių blynų, nenaudokite per daug kiaušinių ar pieno. Svarbu nepermaišyti tešlos – nedideli gumulėliai yra gerai. Leiskite tešlai pailsėti bent 5-10 minučių, kad kepimo milteliai ir soda suveiktų.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Ištirpinkite sviestą ir palikite jį šiek tiek atvėsti. Kiaušinį išimkite iš šaldytuvo ir padėkite ant stalo, kad pasiektų kambario temperatūrą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sausus ingredientus gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Sausų ingredientų centre padarykite duobutę.
- 2
Į šiek tiek atvėsintą ištirpintą sviestą įpilkite pieno, vanilės ekstrakto ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išplakite, kol gausite vientisą skystą mišinį.
- 3
Į sausų ingredientų centre padarytą duobutę supilkite pusę šlapio mišinio. Švelniai įmaišykite jį į sausus ingredientus, tik tiek, kad susimaišytų. Tada supilkite likusį skystą mišinį ir maišykite, kol viskas susijungs. Svarbu nepermaišyti – jei matote kelis nedidelius miltų gumulėlius, tai gerai. Permaišyta tešla blynus padarys kietus. Jei gumulėlių daug, švelniai išplakite šluotele, kad juos pašalintumėte.
- 4
Leiskite tešlai pastovėti 5-10 minučių, kol įkaitinsite keptuvę arba blynų keptuvę iki vidutinės ugnies. Naudokite mažesnę keptuvę, kad blyno forma būtų tolygiai apvali. Įdėkite šiek tiek papildomo sviesto į keptuvę. Kai keptuvė bus įkaitusi, paimkite maždaug 1/3 arba 1/4 puodelio tešlos ir supilkite į keptuvę. Kai blynai pradės burbuliuoti ir kraštai atrodys sausi, atėjo laikas juos apversti. Kepkite dar kelias minutes iš kitos pusės, kol gražiai apskrus ir iškeps. Kartokite, kol iškepsite visus blynus, kaskart prieš kepant naują partiją įdėdami šiek tiek sviesto.