Ragaujam.lt
Olandiškas pyragas su brokoliais, kumpiu ir sūriu

Pyragas su Brokoliais

Traškus ir trapus olandiškas pyragas su brokoliais, kumpiu bei aromatingu sūriu. Puikiai tinka tiek vasaros iškyloms, tiek šiltiems šeimos pietums!

Įvertinkite receptą
🕒65 min
👥6 porcijos
📊vidutinis

Ingredientai

Trapi tešla*
350 g
Brokolis (didelis arba 2 mažesni)*
1 vnt
Pjaustytas kumpis
200 g
Čederio / Lerdamo sūrio*
100 g
Plakamosios grietinėlės*
150 ml
Grūdėtų garstyčių*
2 šaukšt.
Druska ir juodieji pipirai*
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Lerdamas – sūris iš Leerdamo miesto Olandijoje, primenantis emmentalį, tačiau greičiau tirpstantis.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Iškočiokite tešlą ir ja išklokite 23 cm skersmens tortų formą. Subadykite dugną šakute, įdėkite į šaldytuvą 20 min. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, kepkite 10 min.

  2. 2

    Išskaidykite brokolį žiedynais, pamirkykite verdančiame pasūdytame vandenyje 3 min. ir perpilkite šaltu vandeniu. Kumpį supjaustykite juostelėmis, sūrį smulkiai sutarkuokite.

  3. 3

    Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius, grietinėlę, sūrį ir druską sumaišykite. Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į masę.

  4. 4

    Į atvėsusį tešlos pagrindą sudėkite brokolius ir kumpį, užpilkite kiaušinių mase. Kepkite orkaitėje 10 min. 200 °C, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar 35 min.