Ragaujam.lt
Sicilietiška caponata su baklažanais ir daržovėmis

Sicilietiška Caponata su Baklažanais ir Daržovėmis

Sicilietiška caponata – tai skanus ir aromatingas patiekalas iš baklažanų ir daržovių, pagardintas alyvuogėmis, kaparėliais ir saldžiu actu. Šis patiekalas puikiai tinka kaip užkandis, garnyras ar lengvas pagrindinis patiekalas.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Baklažanai*
1 kg
Žalios alyvuogės*
225 g
Kaparėliai*
170 g
Saliero stiebai*
570 g
Pomidorų padažas
1 puodelis
Svogūnai*
300 g
Pomidorai*
300 g
Actas*
80 ml
Cukrus*
2 šaukštai
Bazilikas
Pagal skonį
Kedro riešutai*
100 ml
Alyvuogių aliejus*
Pagal poreikį
Druska*
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Caponatą galite patiekti ant skrebučių kaip užkandį arba kaip garnyrą.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Nulupkite salierų stiebus ir blanširuokite juos šiek tiek pasūdytame vandenyje 5 minutes. Nusausinkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, šiek tiek pakepinkite aliejuje ir atidėkite.

  2. 2

    Nuplaukite ir supjaustykite baklažanus, pabarstykite druska ir palikite kelias valandas, kad ištrauktų kartumą. Tuo metu blanširuokite, nulupti, išimkite sėklas ir supjaustykite pomidorus.

  3. 3

    Kai baklažanai pastovi, nuplaukite druską ir nusausinkite. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite alyvuogių aliejuje; kai jie taps permatomi, įdėkite kaparėlius, kedro riešutus, alyvuoges ir pomidorus. Tęskite kepimą, maišydami mediniu šaukštu, kol pomidorai bus paruošti, apie 15 minučių, tada nuimkite puodą nuo ugnies.

  4. 4

    Kol pomidorai kepa, kitame puode įkaitinkite aliejų ir kepkite baklažanus porcijomis, kad nesumažėtų kepimo temperatūra. Kai paskutinė partija bus paruošta, grąžinkite pomidorų puodą į ugnį ir įmaišykite baklažanus kartu su anksčiau pakepintais salierais. Keletą minučių troškinkite ant mažos ugnies, švelniai maišydami, tada įmaišykite actą ir cukrų; kai actas beveik visiškai išgaruos, nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

  5. 5

    Caponatą patiekite šaltą su šviežio baziliko puošmena. Ji puikiai laikosi šaldytuve kelias dienas.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 152.130.11.197 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Massimoweb (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia