
Skrebučiai su krevetėmis ir sezamu
Gardūs skrebučiai su krevetėmis ir sezamo sėklomis – ideali užkandžio idėja šventėms ir šeimos susibūrimams. Patiekite su sojos padažu ir nustebinkite svečius!
Įvertinkite receptą
🕒35 min
👥6 porcijos
📊vidutinis
Ingredientai
Išlukštentų virtų krevečių*
300 g
Svogūno laiškų, smulkiai supjaustytų*
pundelis
Imbiero šaknies, nuluptos ir sutarkuotos*
4 cm gabalėlis
Česnako skiltelių*
2 vnt.
Kukurūzų miltų*
4 šaukštai
Sojos padažo*
2 šaukšteliai
Skrebučiams
Nedidelio duonos kepalo riekutės be plutos*
6 vnt.
Sezamo sėklos*
40 g
Aliejus kepimui*
600 ml
* Pagrindiniai ingredientai
* Skrebučiams
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sudėkite krevetes, svogūno laiškus, imbierą ir česnaką į virtuvinį kombainą. Įpilkite kukurūzų miltų ir sojos padažo. Plakite, kol pasidarys vientisas paštetas.
- 2
Užtepkite paštetą ant duonos riekučių, supjaustykite trikampiais, apibarstykite sezamo sėklomis ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.
- 3
Įkaitinkite aliejų iki 190 °C. Kiaurasamčiu įmerkite skrebučius į aliejų ir kepkite apie 1–2 minutes, kol gražiai apskrus. Išimkite ir dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.
- 4
Patiekite su sojos padažu.