Ragaujam.lt
Skrebučiai su krevetėmis ir sezamu

Skrebučiai su krevetėmis ir sezamu

Gardūs skrebučiai su krevetėmis ir sezamo sėklomis – ideali užkandžio idėja šventėms ir šeimos susibūrimams. Patiekite su sojos padažu ir nustebinkite svečius!

Įvertinkite receptą
🕒35 min
👥6 porcijos
📊vidutinis

Ingredientai

Išlukštentų virtų krevečių*
300 g
Svogūno laiškų, smulkiai supjaustytų*
pundelis
Imbiero šaknies, nuluptos ir sutarkuotos*
4 cm gabalėlis
Česnako skiltelių*
2 vnt.
Kukurūzų miltų*
4 šaukštai
Sojos padažo*
2 šaukšteliai

Skrebučiams

Nedidelio duonos kepalo riekutės be plutos*
6 vnt.
Sezamo sėklos*
40 g
Aliejus kepimui*
600 ml

* Pagrindiniai ingredientai
* Skrebučiams

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sudėkite krevetes, svogūno laiškus, imbierą ir česnaką į virtuvinį kombainą. Įpilkite kukurūzų miltų ir sojos padažo. Plakite, kol pasidarys vientisas paštetas.

  2. 2

    Užtepkite paštetą ant duonos riekučių, supjaustykite trikampiais, apibarstykite sezamo sėklomis ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.

  3. 3

    Įkaitinkite aliejų iki 190 °C. Kiaurasamčiu įmerkite skrebučius į aliejų ir kepkite apie 1–2 minutes, kol gražiai apskrus. Išimkite ir dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.

  4. 4

    Patiekite su sojos padažu.