Ragaujam.lt
Skryliai su aguonų padažu

Skryliai su aguonomis

Skryliai su aguonomis – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris sujungia minkštus varškės tešlos lakštelius su aromatingų aguonų padažu. Šis senovinis receptas puikiai tinka kaip desertas ar lengvas vakarienės patiekalas. Skryliai gaminami iš paprastų ingredientų – miltų, kiaušinio ir varškės, o aguonų padažas suteikia jiems ypatingą skonį ir aromatą. Patiekalas idealiai tinka šeimos vakarienei ar tradicinių lietuviškų patiekalų mėgėjams.

Įvertinkite receptą
🕒320 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Miltai*
2 stiklinės
Kiaušinis*
1 vnt
Varškė*
100 g
Druska*
pagal skonį
Vanduo*
pagal poreikį

Aguonų padažui

Aguonos*
pusė stiklinės
Cukrus*
3 šaukštai

* Pagrindiniai ingredientai
* Aguonų padažui

Patarimai

  • Aguonas būtina gerai išbrinkinti - tai užtruks 4-5 valandas, tačiau rezultatas bus daug geresnis. Jei neturite mėsmalės, galite naudoti kavos malūnėlį aguonoms smulkinti.

  • Tešla turi būti kieta, bet ne per sausa. Jei reikia, pamažu pridėkite šiek tiek vandens. Per minkšta tešla gali išretėti virimo metu.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu ir palikite 4-5 valandas, kad gerai išbrinktu. Po to kelis kartus sumalkite mėsmale arba aguonų malūnėliu, kol masė taps vienalytė.

  2. 2

    Sumaltas aguonas sumaišykite su cukrumi ir užpilkite nedideliu kiekiu virinto vandens, kad susiformuotų padažo konsistencijos masė. Gerai išmaišykite.

  3. 3

    Iš miltų, kiaušinio, varškės ir šiek tiek sūdyto vandens maišykite kietoką tešlą. Gerai minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir neklibės prie rankų.

  4. 4

    Tešlą kočiokite plonu lakštu ir supjaustykite 3-4 cm dydžio kvadratėliais. Skrylius galite formuoti įvairiais būdais - palikti kvadratėlius arba suformuoti kitas formas.

  5. 5

    Sūdytame verdančiame vandenyje išvirkite skrylius, kol jie iškils į paviršių. Paprastai užtenka 3-5 minučių. Išgriebkite su kiaurasamčiu.

  6. 6

    Karštus skrylius pilkite aguonų padažu. Patiekite iš karto, kol dar šilti.