
Skryliai su aguonomis
Skryliai su aguonomis – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris sujungia minkštus varškės tešlos lakštelius su aromatingų aguonų padažu. Šis senovinis receptas puikiai tinka kaip desertas ar lengvas vakarienės patiekalas. Skryliai gaminami iš paprastų ingredientų – miltų, kiaušinio ir varškės, o aguonų padažas suteikia jiems ypatingą skonį ir aromatą. Patiekalas idealiai tinka šeimos vakarienei ar tradicinių lietuviškų patiekalų mėgėjams.
Ingredientai
Aguonų padažui
* Pagrindiniai ingredientai
* Aguonų padažui
Patarimai
Aguonas būtina gerai išbrinkinti - tai užtruks 4-5 valandas, tačiau rezultatas bus daug geresnis. Jei neturite mėsmalės, galite naudoti kavos malūnėlį aguonoms smulkinti.
Tešla turi būti kieta, bet ne per sausa. Jei reikia, pamažu pridėkite šiek tiek vandens. Per minkšta tešla gali išretėti virimo metu.
Patarimai
Aguonas būtina gerai išbrinkinti - tai užtruks 4-5 valandas, tačiau rezultatas bus daug geresnis. Jei neturite mėsmalės, galite naudoti kavos malūnėlį aguonoms smulkinti.
Tešla turi būti kieta, bet ne per sausa. Jei reikia, pamažu pridėkite šiek tiek vandens. Per minkšta tešla gali išretėti virimo metu.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu ir palikite 4-5 valandas, kad gerai išbrinktu. Po to kelis kartus sumalkite mėsmale arba aguonų malūnėliu, kol masė taps vienalytė.
- 2
Sumaltas aguonas sumaišykite su cukrumi ir užpilkite nedideliu kiekiu virinto vandens, kad susiformuotų padažo konsistencijos masė. Gerai išmaišykite.
- 3
Iš miltų, kiaušinio, varškės ir šiek tiek sūdyto vandens maišykite kietoką tešlą. Gerai minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir neklibės prie rankų.
- 4
Tešlą kočiokite plonu lakštu ir supjaustykite 3-4 cm dydžio kvadratėliais. Skrylius galite formuoti įvairiais būdais - palikti kvadratėlius arba suformuoti kitas formas.
- 5
Sūdytame verdančiame vandenyje išvirkite skrylius, kol jie iškils į paviršių. Paprastai užtenka 3-5 minučių. Išgriebkite su kiaurasamčiu.
- 6
Karštus skrylius pilkite aguonų padažu. Patiekite iš karto, kol dar šilti.