Ragaujam.lt
Šokoladinis desertas su graikišku jogurtu ir avižomis

Šokoladinis desertas su kremu (Nanaimo baras, sveikesnis)

Šis receptas pritaiko klasikinį kanadietišką desertą - Nanaimo barus. Tradicinis variantas naudoja daug cukraus ir sočiųjų riebalų per kokosą ir sviestą. Šioje versijoje kokosas pakeistas avižomis ir saulėgrąžomis, o saldžiarūgštis kremas - lengvai saldintu graikišku jogurtu.

Įvertinkite receptą
🕒35 min
👥9 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Graham krekerių trupiniai*
1 puodelis
Avižos*
1 puodelis
Saulėgrąžos*
0.5 puodelio
Graikiniai riešutai*
0.5 puodelio
Kakavos milteliai*
0.25 puodelio
Sviestas*
2 šaukštai
Kanarų aliejus*
2 šaukštai
Medus*
0.25 puodelio
Kiaušinis*
1 vnt.
Juodasis šokoladas*
1 oz
Rudas cukrus*
0.25 puodelio
Graikiškas jogurtas*
1 puodelis
Klevų sirupas*
2 šaukštai
Kremo milteliai*
2 šaukštai
Juodasis šokoladas*
4 oz

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Desertą laikykite sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų.

  • Norėdami stipresnio klevų skonio, naudokite klevų sirupą viduriniame sluoksnyje.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą su medumi, aliejumi ir šokoladu. Maišykite, kol taps vientisa masė.

  2. 2

    Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite avižas, saulėgrąžas, riešutus, kakavos miltelius ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite.

  3. 3

    Mišinį tvirtai paspauskite į kepimo popieriumi išklotą 20x20 formą. Atšaldykite 15 minučių.

  4. 4

    Dubenyje plakite sviestą iki šviesumo. Įdėkite cukraus pudros, klevų sirupo, pieno ir kremo miltelių. Plakite, kol masė taps puri.

  5. 5

    Tolygiai paskirstykite kremą ant atšaldyto pagrindo. Įdėkite į šaldytuvą 20 minučių.

  6. 6

    Ant vidurinio sluoksnio tolygiai pabarstykite smulkintą šokoladą.

  7. 7

    Desertas geriausiai sustings, jei paliksite jį šaldytuve per naktį. Patiekdami, supjaustykite į gabalėlius aštriu peiliu, panardintu į šiltą vandenį, kad kraštai būtų lygūs.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Cnrowley ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: penubag (color adjustments) (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia