Ragaujam.lt
Šokoladinis grietinės glajus ant torto

Šokoladinis grietinės glajus

Šokoladinis grietinės glajus yra puikus būdas pagyvinti desertus, nes suteikia malonų saldumo ir rūgštumo balansą. Jis puikiai tinka tortams ar pyragams.

Įvertinkite receptą
🕒20 min
👥8 porcijos
📊labai lengvas

Ingredientai

Juodas šokoladas*
240g
Sviestas*
60g
Grietinė*
120g
Vanilės ekstraktas*
1 arbatinis šaukštelis
Druska*
0.25 arbatinio šaukštelio
Cukraus pudra*
400g

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei glajus per tirštas, įpilkite šiek tiek grietinėlės, kad būtų lengviau tepti.

  • Glajus geriausiai tinka šokoladiniams ir vaniliniams pyragams.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Šokoladą ir sviestą ištirpinkite vandens garų vonelėje, kol masė taps lygi.

  2. 2

    Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinę, vanilės ekstraktą bei druską.

  3. 3

    Pamažu maišydami, įberkite cukraus pudrą, kol pasieksite norimą konsistenciją. Plonesniam glajui reikės mažiau cukraus.

  4. 4

    Užtepkite glajų ant pasirinkto torto ar pyrago.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Pfctdayelise ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: me (w:User:pfctdayelise) (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.5

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia