Ragaujam.lt
Spagečiai su šaltuoju pomidorų, gražgarsčių ir alyvuogių padažu, patiekiami dideliame dubenyje

Spagečiai su Pomidorų, Gražgarsčių ir Alyvuogių Padažu

Tobulas receptas greitai ir skaniai vakarienei! Šis patiekalas paruošiamas vos per dešimt minučių, idealus, kai grįžtate namo išalkę ir neturite laiko sudėtingam gaminimui. Prinokę pomidorai, švieži bazilikai, gražgarstės ir alyvuogės sukuria gaivų, aromatingą padažą, kuris puikiai dera su spagečiais. Puikiai tinka ir kaip makaronų salotos, jei atvės!

Įvertinkite receptą
🕒20 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Spagečių*
500 g
Vidutinio dydžio prinokusių pomidorų*
5 vnt.
Šviežių bazilikų*
2 saujos
Juodųjų arba žaliųjų alyvuogių be kauliukų*
100 g
Šviežių gražgarsčių*
2 saujos
Džiovintų raudonėlių (ar saujelė šviežių supjaustytų)*
1 arb. š.
Saldaus itališko acto*
2 valg. š.
Pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus*
8 valg. š.
Jūros druskos*
pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų*
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Padažo skonis bus geresnis, jei pomidorai bus kambario temperatūros, o ne ištraukti tiesiai iš šaldytuvo. Tai leis jiems geriau atskleisti savo skonį.

  • Italai valgytų makaronus su duona traškia plutele. Bus dar skaniau, jei ant makaronų užtarkuosite parmezano arba avies sūrio (pvz. pecorino).

  • Jei patiekalas vis dėlto atauš, nieko baisaus, – turėsite puikias makaronų salotas! Tai puikus pasirinkimas valgyti ir šaltą.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Pradėkite nuo didelio puodo pasūdytame vandenyje užvirinimo. Sudėkite spagečius ir virkite pagal pakuotėje pateiktas rekomendacijas, kol jie taps idealios 'al dente' konsistencijos.

  2. 2

    Kol makaronai dar verda, pasiruoškite šaltą padažą. Stambiai supjaustykite prinokusius pomidorus, suplėšykite šviežius bazilikų lapelius ir supjaustykite alyvuoges. Gražgarstės stiebelius galite smulkinti, o lapus – tiesiog suplėšyti rankomis. Viską sudėkite į didesnį dubenį, kuriame bus maišomas padažas.

  3. 3

    Į daržovių mišinį įpilkite saldaus itališko balzaminio acto ir kokybiško alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal savo skonį. Įmaišykite džiovintų arba šviežių raudonėlių, kad sustiprintumėte aromatą. Viską švelniai išmaišykite ir paragaukite – skonis turi būti subalansuotas, lengvai rūgštus, bet šviežias.

  4. 4

    Nukaitę spagečius, nukoškite juos, tačiau pasilikite apie pusę puodelio virimo vandens. Karštus makaronus perkelkite į dubenį su paruoštu šaltu padažu. Atsargiai viską sumaišykite, kad skoniai susilietų. Jei reikia daugiau drėgmės, įpilkite šlakelį makaronų vandens. Jei norite, pabarstykite tarkuotu parmezanu ar pecorino sūriu.