
Tikroji Svogūnų Sriuba Lengai ir Greitai: Klasikinis Skanėstas
Pasinerkite į gilų, saldžiai aromatingą skonį su šia autentiška prancūziška svogūnų sriuba. Karamelizuoti svogūnai, čiobreliai, česnakai ir lydytas Griujerio sūris – tobula harmonija šaltam vakarui. Puikus receptas ieškantiems klasikinio, sotaus ir jaukaus patiekalo visai šeimai.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Svarbu svogūnus kepti ant labai silpnos ugnies, uždengus, kad jie suminkštėtų ir nepageltonuotų per greitai. Vėliau, nuėmus dangtį, padidinkite ugnį, kad svogūnai įgautų gražią auksinę spalvą – tai suteiks saldesnio skonio ir išryškins aromatus.
Nugriebti riebalus nuo sriubos nebūtina – jie suteikia papildomo skonio ir sodrumo, tad rekomenduojama juos palikti.
Vietoj tvarkingai pjaustytos duonos, pabandykite ją suplėšyti – tai suteiks patiekalui kaimiškesnės išvaizdos, puikiai tinkančios šiai sriubai.
Patarimai
Svarbu svogūnus kepti ant labai silpnos ugnies, uždengus, kad jie suminkštėtų ir nepageltonuotų per greitai. Vėliau, nuėmus dangtį, padidinkite ugnį, kad svogūnai įgautų gražią auksinę spalvą – tai suteiks saldesnio skonio ir išryškins aromatus.
Nugriebti riebalus nuo sriubos nebūtina – jie suteikia papildomo skonio ir sodrumo, tad rekomenduojama juos palikti.
Vietoj tvarkingai pjaustytos duonos, pabandykite ją suplėšyti – tai suteiks patiekalui kaimiškesnės išvaizdos, puikiai tinkančios šiai sriubai.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitinkite puodą su alyvuogių aliejumi ir sviestu. Sudėkite svogūnus, čiobrelius, česnaką ir lauro lapus. Uždengę troškinkite ant silpnos ugnies 15 min.
- 2
Nuimkite dangtį, padidinkite ugnį ir nuolat maišydami kepkite svogūnus, kol jie įgaus auksinį atspalvį. Tokie svogūnai yra sriubos pagrindas – saldūs, kvapnūs ir skanūs.
- 3
Supilkite pasirinktą sultinį, sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- 4
Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite į karščiui atsparius bliudelius, padėkite duonos riekelių ir pabarstykite tarkuotu Griujerio sūriu. Šis žingsnis pavers paprastą sriubą gurmanišku šedevru.
- 5
Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol duona apskrus, o sūris išsilydys. Patiekite dar karštą!