Ragaujam.lt
Soti klasikinė svogūnų sriuba su apskrudusia duona ir lydytu Griujerio sūriu

Tikroji Svogūnų Sriuba Lengai ir Greitai: Klasikinis Skanėstas

Pasinerkite į gilų, saldžiai aromatingą skonį su šia autentiška prancūziška svogūnų sriuba. Karamelizuoti svogūnai, čiobreliai, česnakai ir lydytas Griujerio sūris – tobula harmonija šaltam vakarui. Puikus receptas ieškantiems klasikinio, sotaus ir jaukaus patiekalo visai šeimai.

Įvertinkite receptą
🕒50 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Svogūnai*
1 kg
Čiobrelių šviežių ar džiovintų*
sauja
Česnako*
7 vnt.
Lauro lapai*
2 vnt.
Alyvuogių aliejaus*
pagal poreikį
Sviesto*
gabaliukas
Sultinio (jautienos)*
1.2 l
Jūros druskos*
pagal skonį
Šviežiai maltų juodųjų pipirų*
pagal skonį
Prancūziško batono arba itališkos duonelės*
1 vnt.
Griujerio sūrio*
115 g

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Svarbu svogūnus kepti ant labai silpnos ugnies, uždengus, kad jie suminkštėtų ir nepageltonuotų per greitai. Vėliau, nuėmus dangtį, padidinkite ugnį, kad svogūnai įgautų gražią auksinę spalvą – tai suteiks saldesnio skonio ir išryškins aromatus.

  • Nugriebti riebalus nuo sriubos nebūtina – jie suteikia papildomo skonio ir sodrumo, tad rekomenduojama juos palikti.

  • Vietoj tvarkingai pjaustytos duonos, pabandykite ją suplėšyti – tai suteiks patiekalui kaimiškesnės išvaizdos, puikiai tinkančios šiai sriubai.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite puodą su alyvuogių aliejumi ir sviestu. Sudėkite svogūnus, čiobrelius, česnaką ir lauro lapus. Uždengę troškinkite ant silpnos ugnies 15 min.

  2. 2

    Nuimkite dangtį, padidinkite ugnį ir nuolat maišydami kepkite svogūnus, kol jie įgaus auksinį atspalvį. Tokie svogūnai yra sriubos pagrindas – saldūs, kvapnūs ir skanūs.

  3. 3

    Supilkite pasirinktą sultinį, sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.

  4. 4

    Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite į karščiui atsparius bliudelius, padėkite duonos riekelių ir pabarstykite tarkuotu Griujerio sūriu. Šis žingsnis pavers paprastą sriubą gurmanišku šedevru.

  5. 5

    Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol duona apskrus, o sūris išsilydys. Patiekite dar karštą!