Ragaujam.lt
Tradicinis Kimči iš Pekino kopūstų

Tradicinis kopūstų Kimči (Baechoo Kimchi)

Kimči (Kimchi, 김치) yra populiarus korėjiečių raugintų daržovių patiekalas, dažniausiai gaminamas iš Pekino kopūstų ir patiekiamas kaip garnyras. Jis fermentuojamas sūryme su ančiuvių padažu, imbieru, česnaku ir aitriosiomis paprikomis. Šis receptas skirtas Baechoo Kimči, klasikiniai Pekino kopūstų Kimči, puikiai tinkantis visiems, norintiems pasigaminti namuose autentišką korėjietišką virtuvės stebuklą.

Įvertinkite receptą
🕒30 min
👥10 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Pekino kopūstas (baechu)*
1 galva
Jūros druska (arba stambi druska) sūrymui*
0.5 puodelio
Vanduo sūrymui*
1 puodelis

Padažui/įdarui

Smulkintas česnakas*
2 šaukštai
Smulkintas imbieras*
1 arb. šaukštelis
Korėjos aitriosios paprikos dribsniai (gochugaru)*
0.5 puodelio
Druska*
2 arb. šaukšteliai
Cukrus*
1 šaukštas
Korėjos žuvies padažas (aekjeot/jeot gal)*
0.25 puodelio
Plonai supjaustytas svogūnas*
0.5 vnt.
Plonai supjaustytas ilgais šiaudeliais (julienned) morka*
0.25 vnt.
Plonai supjaustytas ilgais šiaudeliais Korėjos ridikas (muwoo)*
0.25 vnt.
Žalieji svogūnai, supjaustyti 3 cm gabaliukais*
4 vnt.

* Pagrindiniai ingredientai
* Padažui/įdarui

Patarimai

  • Vietoj Korėjos ridikų galite naudoti japoniškus (daikon) arba didesnį kiekį mažesnių europietiškų ridikėlių, jei Korėjos ridikų rasti nepavyko.

  • Žuvies padažą (aekjeot) galima pakeisti krevetėmis (saeujeot), žaliu olandų padažu ar austrėmis, o norint gaminti be jūros gėrybių, tiesiog pridėkite daugiau druskos.

  • Norėdami paįvairinti skonį, eksperimentuokite su papildomais ingredientais, pavyzdžiui, pridėkite Azijos kriaušių ar mandarinų gabaliukų į įdaro pastą.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Pekino kopūstą padalinkite į keturias dalis, nuplaukite ir gerai nusausinkite. Paruoškite sūrymą: sumaišykite stambią jūros druską su vandeniu.

  2. 2

    Kopūsto ketvirčius po vieną pamerkite į sūrymą, kad druska pasiskirstytų tarp lapų. Sudėkite kopūstus į indą, užpilkite likusiu sūrymu ir palikite 6–8 valandas (galima per naktį). Kopūstai turi suminkštėti ir tapti lankstūs.

  3. 3

    Išplaukite pasūdytus kopūstus po tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Paruoškite Kimči pastą: sumaišykite gochugaru (čilio dribsnius), druską, cukrų, žuvies padažą (jeot gal), smulkintą česnaką ir imbierą. Vėliau į šią aštrią pastą įmaišykite plonai pjaustytus svogūnus, morkas, ridikus ir žaliuosius svogūnus.

  4. 4

    Paimkite vieną kopūsto ketvirtį ir atsargiai tepkite pastą tarp kiekvieno lapo. Stenkitės apvynioti visą kopūstą dviem išoriniais lapais, kad įdaras būtų uždarytas. Sudėkite paruoštus Kimči į sandarų indą ir palikite kambario temperatūroje per naktį, kad prasidėtų fermentacija. Tai svarbus žingsnis, leidžiantis Kimči įgauti būdingą skonį.

  5. 5

    Padėkite indą su Kimči į šaldytuvą ir palikite brandintis mažiausiai 2–3 dienas. Po kelių dienų pastebėsite skystį – tai normalu ir rodo, kad Kimči sėkmingai noksta ir yra paruoštas valgyti.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 68.166.38.125 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Nagyman, a flickr user (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia