Ragaujam.lt
Traškūs vištienos sparneliai

Traškūs vištienos sparneliai

Šie sultingi vištienos sparneliai – tiesiai iš Ispanijos! Apvolioti traškiame džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje, kepti orkaitėje iki tobulumo. Puikus pasirinkimas vakarėliams su draugais ar tiesiog sočiai vakarienei. Patiekite su mėgstamu padažu, o česnakinis majonezas čia tiesiog būtinas!

Įvertinkite receptą
🕒80 min
👥4 porcijos
📊vidutinis

Ingredientai

Viščiukų sparneliai*
25 vnt.
Rozmarino šakelė*
1 vnt.
Česnako skiltelės*
3 vnt.
Druskos
pagal skonį
Juodųjų pipirų (maltų)
pagal skonį
Aitriųjų paprikų miltelių
½ šaukštelio
Parmezano sūrio (tarkuoto)*
2 šaukštai
Tabasko padažo*
šlakelis
Česnako miltelių
100 g
Kiaušiniai*
3 vnt.
Alyvuogių aliejus*
6 šaukštai
Džiūvėsėliai*
250 g
Petražolės
1 ryšelis
Citrina
keli griežinėliai

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei nemėgsti labai aštriai, nenaudok aitriųjų paprikų miltelių. Pakeisk žiubsneliu maltų pipirų.

  • Ispanai mėgsta aštriai, todėl drąsiai eksperimentuok su aitriosiomis paprikomis!

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Nuplauk viščiukų sparnelius ir popieriniu rankšluosčiu juos gerai nusausink. Nuskabyk rozmarino lapelius ir smulkiai supjaustyk. Česnaką nulupk ir smulkiai sukapok arba sutrink.

  2. 2

    Sumaišyk rozmariną su česnaku, druska, pipirais, aitriųjų paprikų milteliais, tarkuotu parmezanu, trapių sausainių trupiniais (arba tabasko padažu) ir 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Šiuo mišiniu gerai įtrink viščiukų sparnelius. Uždenk plėvele ir palik marinuotis šaldytuve bent 3 valandas, kartais pamaišant, kad marinatas labaiu įsigerų į sparnelius. Būtų idealu, jei turite laiko palikti marinuotis per naktį.

  3. 3

    Nuplauk petražoles, smulkiai sukapok. Jas ir džiūvėsėlius suberk į lėkštę ir gerai išplak kiaušinius.

  4. 4

    Sparnelius nusausink. Kiekvieną sparnelį pirmiausia apvoliok kiaušinio plakinyje, tada gerai apdžiovink džiūvėsėliuose. Įkaitink didelę keptuvę su likusiu alyvuogių aliejumi. Sparnelius kepkite apie 10-12 minučių, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. Iškepusius sparnelius sudėk į lėkštę ir apibarstyk smulkintomis petražolėmis. Patiek su alyvuogėmis ir mėgstamu padažu.