
Traškūs vištienos sparneliai
Šie sultingi vištienos sparneliai – tiesiai iš Ispanijos! Apvolioti traškiame džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje, kepti orkaitėje iki tobulumo. Puikus pasirinkimas vakarėliams su draugais ar tiesiog sočiai vakarienei. Patiekite su mėgstamu padažu, o česnakinis majonezas čia tiesiog būtinas!
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Jei nemėgsti labai aštriai, nenaudok aitriųjų paprikų miltelių. Pakeisk žiubsneliu maltų pipirų.
Ispanai mėgsta aštriai, todėl drąsiai eksperimentuok su aitriosiomis paprikomis!
Patarimai
Jei nemėgsti labai aštriai, nenaudok aitriųjų paprikų miltelių. Pakeisk žiubsneliu maltų pipirų.
Ispanai mėgsta aštriai, todėl drąsiai eksperimentuok su aitriosiomis paprikomis!
Gaminimo instrukcijos
- 1
Nuplauk viščiukų sparnelius ir popieriniu rankšluosčiu juos gerai nusausink. Nuskabyk rozmarino lapelius ir smulkiai supjaustyk. Česnaką nulupk ir smulkiai sukapok arba sutrink.
- 2
Sumaišyk rozmariną su česnaku, druska, pipirais, aitriųjų paprikų milteliais, tarkuotu parmezanu, trapių sausainių trupiniais (arba tabasko padažu) ir 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Šiuo mišiniu gerai įtrink viščiukų sparnelius. Uždenk plėvele ir palik marinuotis šaldytuve bent 3 valandas, kartais pamaišant, kad marinatas labaiu įsigerų į sparnelius. Būtų idealu, jei turite laiko palikti marinuotis per naktį.
- 3
Nuplauk petražoles, smulkiai sukapok. Jas ir džiūvėsėlius suberk į lėkštę ir gerai išplak kiaušinius.
- 4
Sparnelius nusausink. Kiekvieną sparnelį pirmiausia apvoliok kiaušinio plakinyje, tada gerai apdžiovink džiūvėsėliuose. Įkaitink didelę keptuvę su likusiu alyvuogių aliejumi. Sparnelius kepkite apie 10-12 minučių, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. Iškepusius sparnelius sudėk į lėkštę ir apibarstyk smulkintomis petražolėmis. Patiek su alyvuogėmis ir mėgstamu padažu.