Ragaujam.lt
Troškintos krevetės su sviestu, muskatu ir prieskoniais

Troškintos krevetės su sviestu ir prieskoniais

Sultingos troškintos krevetės su sviestu, muskatu ir prieskoniais. Lengvas ir elegantiškas jūros gėrybių patiekalas, tinkantis tiek kasdienai, tiek šventinei vakarienei.

Įvertinkite receptą
🕒35 min
👥4 porcijos
📊lengva

Ingredientai

Išgliaudytos krevetės*
300 g
Sviestas*
150 g
Maltas muskatas*
žiupsnelis
Druska*
pagal skonį
Raudonieji pipirai*
pagal skonį
Švieži krapai
papuošti
Citrinos griežinėliai
patiekiant
Juoda duona su sviestu
patiekiant

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Šiam receptui galite naudoti ir virtas krevetes – taip sutaupysite laiko.

  • Patiekite su juoda duona arba bagete, taip pat tinka prie baltojo vyno.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Krevetes supjaustykite į nedidelius gabaliukus, kad jos vienodai troškintųsi. Įkaitinkite puodą ir įdėkite pusę sviesto, lėtai tirpinkite ant mažos ugnies, nugraibykite atsiradusias putas, kad sviestas būtų skaidrus.

  2. 2

    Į ištirpintą sviestą sudėkite krevetes, pagardinkite maltu muskatu, druska ir raudonaisiais pipirais. Šildykite masę, tačiau neleiskite užvirti – taip išsaugosite sultingą tekstūrą. Tuomet supilstykite mišinį į indelius ir palikite atvėsti.

  3. 3

    Mažoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą. Atsargiai supilkite tik skaidrųjį sluoksnį ant krevečių, o nuosėdas išmeskite. Taip krevetės įgis ypatingą skonį ir patrauklią išvaizdą.

  4. 4

    Palaukite, kol sviestas pradės stingti, tuomet ant viršaus uždėkite šviežią krapo šakelę. Leiskite patiekalui visiškai sustingti šaldytuve – tai suteiks jam tobulą tekstūrą ir išlaikys krevečių aromatą.

  5. 5

    Prieš patiekdami išimkite krevetes iš šaldytuvo maždaug pusvalandžiui, kad jos pasiektų kambario temperatūrą. Dekoruokite citrinos griežinėliais ir patiekite su juodos duonos riekelėmis bei sviestu – tai klasikinis derinys jūros gėrybių mėgėjams.