
Troškintos krevetės su sviestu ir prieskoniais
Sultingos troškintos krevetės su sviestu, muskatu ir prieskoniais. Lengvas ir elegantiškas jūros gėrybių patiekalas, tinkantis tiek kasdienai, tiek šventinei vakarienei.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Šiam receptui galite naudoti ir virtas krevetes – taip sutaupysite laiko.
Patiekite su juoda duona arba bagete, taip pat tinka prie baltojo vyno.
Patarimai
Šiam receptui galite naudoti ir virtas krevetes – taip sutaupysite laiko.
Patiekite su juoda duona arba bagete, taip pat tinka prie baltojo vyno.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Krevetes supjaustykite į nedidelius gabaliukus, kad jos vienodai troškintųsi. Įkaitinkite puodą ir įdėkite pusę sviesto, lėtai tirpinkite ant mažos ugnies, nugraibykite atsiradusias putas, kad sviestas būtų skaidrus.
- 2
Į ištirpintą sviestą sudėkite krevetes, pagardinkite maltu muskatu, druska ir raudonaisiais pipirais. Šildykite masę, tačiau neleiskite užvirti – taip išsaugosite sultingą tekstūrą. Tuomet supilstykite mišinį į indelius ir palikite atvėsti.
- 3
Mažoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą. Atsargiai supilkite tik skaidrųjį sluoksnį ant krevečių, o nuosėdas išmeskite. Taip krevetės įgis ypatingą skonį ir patrauklią išvaizdą.
- 4
Palaukite, kol sviestas pradės stingti, tuomet ant viršaus uždėkite šviežią krapo šakelę. Leiskite patiekalui visiškai sustingti šaldytuve – tai suteiks jam tobulą tekstūrą ir išlaikys krevečių aromatą.
- 5
Prieš patiekdami išimkite krevetes iš šaldytuvo maždaug pusvalandžiui, kad jos pasiektų kambario temperatūrą. Dekoruokite citrinos griežinėliais ir patiekite su juodos duonos riekelėmis bei sviestu – tai klasikinis derinys jūros gėrybių mėgėjams.