Ragaujam.lt
Virtinukai su mėsa ir svogūnais

Virtinukai su mėsa ir svogūnais

Tradiciniai lietuviški virtinukai su mėsa ir svogūnais. Skanūs ir sotūs, tiks visai šeimai.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Jautienos*
300 g
Riebios kiaulienos*
200 g
Svogūnas*
1 vnt
Sultinys*
1 kubelis
Raudonėliai*
pagal skonį
Druskos*
pagal skonį
Pipirų*
pagal skonį

Tešlai

Miltai*
2 stiklinės
Kiaušiniai*
2 vnt
Druskos*
pagal skonį

Patiekimui

Sviesto
pagal skonį
Grietinės
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Tešlai

Patarimai

  • Virtinukų tešla turi būti pakankamai stora, kad neplyštų virimo metu. Įdarą galite paįvairinti - tiks ir kiaulienos bei jautienos mišinys. Svogūnų kiekis priklauso nuo jūsų skonio - kas mėgsta aromatingesnius, gali dėti daugiau.

  • Įdarą galite paįvairinti - tiks ir kiaulienos bei jautienos mišinys. Svogūnų kiekis priklauso nuo jūsų skonio - kas mėgsta aromatingesnius, gali dėti daugiau.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Iš miltų, kiaušinių ir druskos padarykite tešlą. Gerai išminkykite rankomis, kad tešla būtų elastinga ir nebekibs prie pirštų. Jei reikia, galite pridėti šiek tiek vandens arba miltų, kad gauta kienesnės konsistencijos tešla.

  2. 2

    Svogūną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su jautienos ir kiaulienos faršu. Pagardinkite prieskoniais - raudonėliai puikiai tiks šiems virtinukams. Druską ir pipirą dėkite pagal skonį. Įdaras turi būti nesausas, todėl galite įpilti šiek tiek sultinio.

  3. 3

    Tešlą plonai iškočiokite kočėlu ir supjaustykite kvadratėliais arba apskritimais. Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį dėkite po šaukštelį įdaro. Tešlos galus sujunkite taip, kad įdaras liktų viduje - galite formuoti kaip kišenėles, kad būtų lengviau.

  4. 4

    Virtinukus virkite sultinyje arba sūdytame vandenyje 10 minučių. Vanduo turi užvirti prieš dedant virtinukus. Kai virtinukai iškils į paviršių, dar pavirkite keletą minučių. Verdantis skystis neturi intensyviai burbuliuoti, kitaip virtinukai gali iširti.

  5. 5

    Išvirtus virtinukus atsargiai išimkite šakute ir patiekite karštus. Galite aplieti išlydytu sviestu arba patiekti su grietine. Puikiai tiks ir pomidorų padažas. Virtinukai skaniausi šviežiai išvirti, bet galima ir pašildyti.