
Virtinukai su mėsa ir svogūnais
Tradiciniai lietuviški virtinukai su mėsa ir svogūnais. Skanūs ir sotūs, tiks visai šeimai.
Ingredientai
Tešlai
Patiekimui
* Pagrindiniai ingredientai
* Tešlai
Patarimai
Virtinukų tešla turi būti pakankamai stora, kad neplyštų virimo metu. Įdarą galite paįvairinti - tiks ir kiaulienos bei jautienos mišinys. Svogūnų kiekis priklauso nuo jūsų skonio - kas mėgsta aromatingesnius, gali dėti daugiau.
Įdarą galite paįvairinti - tiks ir kiaulienos bei jautienos mišinys. Svogūnų kiekis priklauso nuo jūsų skonio - kas mėgsta aromatingesnius, gali dėti daugiau.
Patarimai
Virtinukų tešla turi būti pakankamai stora, kad neplyštų virimo metu. Įdarą galite paįvairinti - tiks ir kiaulienos bei jautienos mišinys. Svogūnų kiekis priklauso nuo jūsų skonio - kas mėgsta aromatingesnius, gali dėti daugiau.
Įdarą galite paįvairinti - tiks ir kiaulienos bei jautienos mišinys. Svogūnų kiekis priklauso nuo jūsų skonio - kas mėgsta aromatingesnius, gali dėti daugiau.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Iš miltų, kiaušinių ir druskos padarykite tešlą. Gerai išminkykite rankomis, kad tešla būtų elastinga ir nebekibs prie pirštų. Jei reikia, galite pridėti šiek tiek vandens arba miltų, kad gauta kienesnės konsistencijos tešla.
- 2
Svogūną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su jautienos ir kiaulienos faršu. Pagardinkite prieskoniais - raudonėliai puikiai tiks šiems virtinukams. Druską ir pipirą dėkite pagal skonį. Įdaras turi būti nesausas, todėl galite įpilti šiek tiek sultinio.
- 3
Tešlą plonai iškočiokite kočėlu ir supjaustykite kvadratėliais arba apskritimais. Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį dėkite po šaukštelį įdaro. Tešlos galus sujunkite taip, kad įdaras liktų viduje - galite formuoti kaip kišenėles, kad būtų lengviau.
- 4
Virtinukus virkite sultinyje arba sūdytame vandenyje 10 minučių. Vanduo turi užvirti prieš dedant virtinukus. Kai virtinukai iškils į paviršių, dar pavirkite keletą minučių. Verdantis skystis neturi intensyviai burbuliuoti, kitaip virtinukai gali iširti.
- 5
Išvirtus virtinukus atsargiai išimkite šakute ir patiekite karštus. Galite aplieti išlydytu sviestu arba patiekti su grietine. Puikiai tiks ir pomidorų padažas. Virtinukai skaniausi šviežiai išvirti, bet galima ir pašildyti.