Ragaujam.lt
Meksikietiška vištiena su paprikomis ir ryžiais

Vištiena su paprikomis ir pomidorų padažu Meksikietiškai

Gardus ir lengvai paruošiamas meksikietiškas patiekalas! Sultinga vištiena, apkepta su aitriosiomis paprikomis, česnaku, svogūnais ir kalendra, bei patiekta su pikantišku pomidorų padažu. Aštrus skonis puikiai tiks vakarienei ar pietums, mėgstantiems egzotiškus virtuvės nuotykius. Paprasta, bet įspūdinga.

Įvertinkite receptą
🕒75 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Vištienos filė*
4 gab. (po ~150 g)
Didelis pomidoras*
1 vnt.
Baltųjų svogūnų*
2 vnt.
Česnako skiltelė*
2 vnt.
Šviežių krapų
20 g
Raudonosios ir žaliosios paprikos*
2 vnt.
Šaukšto sviesto
2 vnt.
Druskos
pagal skonį
Malti Kajeno pipirai
pagal skonį
Gauda sūris*
50-60 g
Vištienos sultinio
400 ml
Baltojo vyno acto
1-2 šaukštai

Garnyras

Ryžiai
400 g

* Pagrindiniai ingredientai
* Garnyras

Patarimai

  • Jeigu norite, kad padažas būtų tirštesnis, be kitų sudedamųjų dalių, įpilkite 1 jį 18 proc. riebumo grietinėlės.

  • Kai baigiate pjaustyti aitriąsias paprikas, visada nuisplaukite rankas nuo aitriųjų eterinių aliejų.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Vištienos filė nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pomidorą nuplikykite, nulupkite odelę, pašalinkite sėklas ir sultis, ir minkštimą supjaustykite dideliais kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sukapokite. Juos kartu su pomidorais bei krapais reikės kepti.

  2. 2

    Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite jame vištienos filė, tada įberkite ir pagardinkite druska bei malta Kajeno paprika. Kepkite, kol apskrus ir gražiai pagels.

  3. 3

    Paprastąsias ir aitriąsias paprikas perpjaukite išilgai per pusę, išskobkite sėklas ir vidines pertvaras. Paprastąsias paprikas supjaustykite gabalėliais, o aitriąsias – plonomis juostelėmis. Į keptuvę suberkite pomidorus, suberkite paprastąsias bei aitriąsias paprikas ir užpilkite vištienos sultiniu. Daržoves pagal skonį pagardinkite kiaušinio trynio padažu, actu, druska ir malta Kajeno paprika. Sudėkite filė, uždenkite ir troškinkite apie 15–20 minučių, kol vištiena iškeps ir padažas sutirštės.

  4. 4

    Stambiai sutarkuokite Gauda sūrį, pabarstykite juo vištienos filė, uždenkite indą. Prieš tiekdami ant stalo palaukite maždaug 5 minutes, kol sūris išsilydys ir gražiai aptirps.