Ragaujam.lt
Vengriška vištiena su raudonomis paprikomis ir grietinės padažu keptuvėje

Sultinga vištiena su raudonomis paprikomis ir grietinės padažu

Pamiršk liūdnus pietus – ši vištiena su paprikomis prikels tavo skonio receptorius! Nuostabiai apskrudinta vištiena, troškinta su saldžiomis raudonomis paprikomis, svogūnais ir česnaku, o galiausiai patiekiama su kreminiu grietinės padažu. Tai puikus patiekalas, primenantis saulėtas atostogas Balatono ežero pakrantėje!

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥4 porcijos
📊vidutinis

Ingredientai

Viščiukas*
1 vnt.
Svogūnai*
2 vnt.
Česnako skiltelės*
2 vnt.
Raudonosios paprikos*
2-3 vnt.
Šaukštai sviesto*
2-3 vnt.
Druska
pagal skonį
Baltieji pipirai
pagal skonį
Vištienos sultinio*
125 ml
Sausojo vyno*
2 šaukštai
Grietinės*
50 g
Jogurto*
3 šaukštai
Maltos aitriosios paprikos
1 šaukštelis

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Vištiena turi daug baltymų, mineralų ir vitaminų. Rinktis kokybišką ekologišką vištieną!

  • Prie šio patiekalo puikiai dera šparaginės pupelės arba tiesiog šviežia duona padažui pamirkyti.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Viščiuką nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite porcijomis – geriausia 8 gabalėliais. Svogūną ir česnaką nulupkite bei smulkiai supjaustykite. Paprikas perpjaukite per pusę, išimkite sėklas, išvalykite baltas vidines pertvaras ir supjaustykite juostelėmis. Kiekvieną dalį dar kartą perpjaukite įstrižai per pusę.

  2. 2

    Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Jame gerai iš abiejų pusių apskrudinkite viščiuko gabalėlius. Iškepusią vištieną perkelkite į lėkštę. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vištiena, suberkite likusius svogūnus ir troškinkite juos, kol taps permatomi. Tuomet sudėkite česnaką, supjaustytas paprikas ir sugrąžinkite vištieną. Viską pagardinkite druska bei baltaisiais pipirais. Supilkite vištienos sultinį ir vyną. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 35 minutes, kol vištiena suminkštės ir iškeps.

  3. 3

    Atskirame dubenėlyje sumaišykite grietinę, jogurtą ir maltas aitriąsias paprikas. Viską gerai išplakite iki vientisos masės.

  4. 4

    Supilkite paruoštą grietinės padažą ant vištienos, atsargiai išmaišykite ir pašildykite kartu dar apie 5 minutes. Patiekite karštą tiesiai iš keptuvės.