Ragaujam.lt
Vištiena žaliajame padaže su grietinėle, baltuoju vynu ir šviežiomis žolelėmis

Vištiena Žaliajame Padaže: Sultinga ir Aromatinga Vakarienė

Sultinga vištiena, troškinta švelniame žaliųjų žolelių padaže su grietinėle ir baltuoju vynu. Aromatingas, išraiškingas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos vakarienei ar savaitgalio pietums.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥4 porcijos
📊vidutinio sudėtingumo

Ingredientai

Vištienos kulšelės*
4 vnt
Sviestas*
2 šaukštai
Alyvuogių aliejus*
2 šaukštai
Svogūnas*
1 vnt
Sausas baltasis vynas*
150 ml
Vištienos sultinys*
250 ml
Šviežių čiobrelių lapeliai*
2 šakelių
Šviežių peletrūnų lapeliai*
2 šakelių
Rėžiukai be lapelių*
175 g
Tiršta grietinėlė 20%*
150 ml
Druska*
pagal skonį
Malti juodieji pipirai*
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei norite švelnesnio skonio, vietoj peletrūno naudokite petražoles arba krapus.

  • Baltojo vyno galima pakeisti citrinos sultimis – skonis bus gaivesnis, o patiekalas bus be alkoholio.

  • Patiekite su virtomis bulvėmis, ryžiais arba šviežia ciabatta duona.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą su alyvuogių aliejumi. Sudėkite vištienos kulšeles ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį. Išimkite ir laikykite šiltai.

  2. 2

    Į keptuvę suberkite svogūną, kepkite, kol suminkštės. Supilkite baltąjį vyną, pavirkite 2–3 minutes, kad skystis dalinai išgaruotų. Įpilkite vištienos sultinį, užvirkite.

  3. 3

    Sudėkite vištieną atgal į keptuvę, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių, kol mėsa bus sultinga ir minkšta.

  4. 4

    Išimkite vištieną, virkite padažą, kol jo šiek tiek nugaruos. Įmaišykite čiobrelius, peletrūną ir grietinėlę. Kaitinkite, kol šiek tiek sutirštės.

  5. 5

    Sudėkite vištieną atgal, pagardinkite druska ir pipirais, trumpai pašildykite. Patiekite papuošę rėžiukų lapeliais.