
Vištiena Žaliajame Padaže: Sultinga ir Aromatinga Vakarienė
Sultinga vištiena, troškinta švelniame žaliųjų žolelių padaže su grietinėle ir baltuoju vynu. Aromatingas, išraiškingas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos vakarienei ar savaitgalio pietums.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Jei norite švelnesnio skonio, vietoj peletrūno naudokite petražoles arba krapus.
Baltojo vyno galima pakeisti citrinos sultimis – skonis bus gaivesnis, o patiekalas bus be alkoholio.
Patiekite su virtomis bulvėmis, ryžiais arba šviežia ciabatta duona.
Patarimai
Jei norite švelnesnio skonio, vietoj peletrūno naudokite petražoles arba krapus.
Baltojo vyno galima pakeisti citrinos sultimis – skonis bus gaivesnis, o patiekalas bus be alkoholio.
Patiekite su virtomis bulvėmis, ryžiais arba šviežia ciabatta duona.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą su alyvuogių aliejumi. Sudėkite vištienos kulšeles ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį. Išimkite ir laikykite šiltai.
- 2
Į keptuvę suberkite svogūną, kepkite, kol suminkštės. Supilkite baltąjį vyną, pavirkite 2–3 minutes, kad skystis dalinai išgaruotų. Įpilkite vištienos sultinį, užvirkite.
- 3
Sudėkite vištieną atgal į keptuvę, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių, kol mėsa bus sultinga ir minkšta.
- 4
Išimkite vištieną, virkite padažą, kol jo šiek tiek nugaruos. Įmaišykite čiobrelius, peletrūną ir grietinėlę. Kaitinkite, kol šiek tiek sutirštės.
- 5
Sudėkite vištieną atgal, pagardinkite druska ir pipirais, trumpai pašildykite. Patiekite papuošę rėžiukų lapeliais.