
Vištienos suktinukai su sviestu sluoksniuotoje tešloje
Vištienos suktinukai su sviestu sluoksniuotoje tešloje – tai išskirtinis patiekalas, kuris sujungia sultingą vištienos krūtinėlę, aromatingus prieskonius ir sviestu pagardintą įdarą, įvyniotą į traškią sluoksniuotą tešlą. Šis receptas puikiai tinka šeimos vakarienei, šventiniam stalui ar ypatingoms progoms, nes derina paprastą paruošimą su įspūdingu rezultatu. Atraskite, kaip lengvai pasigaminti gardžius suktinukus, kurie patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Ingredientai
Tešlai
Glazūrai
* Pagrindiniai ingredientai
* Tešlai
Patarimai
Sluoksniuotos tešlos lakštai turi būti tinkamai atšildyti, bet ne per minkšti. Jei tešla per šalta, plyš vyniojan, o jei per šilta - bus sunku formuoti.
Patarimai
Sluoksniuotos tešlos lakštai turi būti tinkamai atšildyti, bet ne per minkšti. Jei tešla per šalta, plyš vyniojan, o jei per šilta - bus sunku formuoti.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Vištos filės apibarstykite druska ir pipirais iš visų pusių - taip mėsa bus geriau pagardinta. Keptuvėje ištirpdykite 25 g (2 šaukštus) sviesto ir pakepkite filę, kol gražiai paruduos.
- 2
Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Sutrinkite likusį svietą kartu su sukapotais prieskoniais (jei švieži), druską, pipirus ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite, kol masė bus vienalytė. Pusę šio aromingo mišinio išlydykite - jis pravers vėliau.
- 3
Kiekvieną sluoksniuotos tešlos lapą išskleiskite ir ant jo patiepkite prieskoningo sviesto mišinio. Likusius lakštus laikykite uždengetus drėgnu virtuvės rankšluosčiu, kad nenudžiūtų. Ant sviesto uždėkite vištos filę šiek tiek nuo krašto - taip lengviau bus vynioti.
- 4
Atsargiai suvyniokite tešlą su vištiena ir taip suformuokite suktinukus. Tešlos galus gerai prispauskite, kad išlydytas sviestas neištekėtų kepimo metu. Suformuotus suktinukus uždėkite ant kepimo skardos, pateptos sviestu, siūle žemyn. Paskutinį tešlos lapą supjaustykite juostelėmis ir uždėkite ant viršaus. Viršų užtepkite išplaktu kiaušiniu ir apibarstykite tarkuotu parmezanu - taip susiformuos graži auksinė plėvelė.
- 5
Kepkite 40-50 minučių, kol gražiai pagels. Patiekite karštus.