Ragaujam.lt
Vištienos tikka su prieskoniais ir salotomis

Vištienos Tikka Masala su prieskoniais

Vištienos Tikka Masala yra skanus patiekalas iš Indijos, gaminamas marinuojant vištieną jogurte ir prieskoniuose, o tada kepant orkaitėje arba ant grilio. Patiekalas puikiai dera su ryžiais ar naan duona.

Įvertinkite receptą
🕒90 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Vištienos krūtinėlė*
700g
Garstyčių aliejus*
1 šaukštas
Pienas*
50ml
Natūralus jogurtas*
150ml
Citrinos sultys*
2 šaukštai
Pomidorų pasta*
1 šaukštas
Kalendra*
2 šaukštai
Česnakas*
4 skiltelės
Raudonieji pipirai*
1-4 vnt.
Paprika*
2 šaukšteliai
Garam masala*
2 šaukšteliai
Kuminai*
1 šaukštelis
Ciberžolė*
0.5 šaukštelio
Druska*
1 šaukštelis

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Garstyčių aliejų galima pakeisti alyvuogių aliejumi.

  • Vištiena gali būti marinuojama iki 24 valandų, kad įgautų intensyvesnį skonį.

  • Tinka ir aviena ar jautiena.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite jogurtą, pieną, pomidorų pastą, citrinos sultis ir prieskonius. Pridėkite česnaką ir kalendrą.

  2. 2

    Įdėkite vištieną į marinatą, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis šaldytuve bent valandą.

  3. 3

    Vištieną kepkite ant grilio arba orkaitėje, kol ji bus visiškai iškepusi.

  4. 4

    Patiekite su ryžiais ar naan duona.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: David Johnson ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Shubhamcr7 (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia