
Žemaitiški kepsneliai
Tradiciniai žemaitiški kepsneliai su rūkytų lašinių įdaru. Skanus ir sotus patiekalas šeimai.
Ingredientai
Įdarui
Kepimui
* Pagrindiniai ingredientai
* Įdarui
Patarimai
Kadagių uogos yra tradicinis žemaitiškas patiekalas. Jei nerandate kadagių uogų, galite pakeisti juodaisiais pipirais. Kepsnelių geriau nekepti per greitai - reikia laiko, kad mėsa gerai iškeptų viduje.
Patarimai
Kadagių uogos yra tradicinis žemaitiškas patiekalas. Jei nerandate kadagių uogų, galite pakeisti juodaisiais pipirais. Kepsnelių geriau nekepti per greitai - reikia laiko, kad mėsa gerai iškeptų viduje.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Kiaulieną supjaustykite kepsneliais - ne per storais, kad gerai iškeptų. Kiekvienos gabalą gerai išmuškit mėsos plaktuku arba peilio nugarėle, kad mėsa būtų minkšta. Įtrinkite kadagių uogų ir druskos į kepsnelių paviršių - taip mėsa bus aromatingesnė.
- 2
Ant kepsnelių viršaus uždėkite paruoštą įdarą. Įdaras gaminamas iš smulkiai pjaustytų rūkytų lašinių, svogūnų ir juodos duonos trupinių. Visi ingredientai turi būti gerai sumaišyti, kad skonis būtų tolygus. Lašiniai duos rūkymo aromatą, o duonos trupiniai sukibins ir bus sočiau.
- 3
Kepsnelių kraštus atsargiai susukite, kad įdaras liktų viduje. Galite susmeigti dantų krapštukais arba surišti virimo siūlu. Suformuotus kepsnelių paviršių gerai apvoluokite kiaušinyje - taip susiformuos gražus aukso spalvos plutelė kepant.
- 4
Apvoluotus kiaušinyje kepsnelių apibarstykite džiūvėsėliais ir gerai prispauskite, kad priliptų. Džiūvėsėliai turi būti smulkūs ir tolygūs - taip kepsneliai bus gražiai auksiniai ir traškūs. Jei džiūvėsėlių per daug, perteklių nupurtykite.
- 5
Kepsnelių kepkite keptuvėje su sviestu ant vidutinės ugnies, kol gražiai parums iš visų pusių. Svarbu nekepti per karštu riebalų - kepsneliai gali apdegti, o viduje likti žali. Iškeptus kepsnelius palaikykite šiltoje orkaitėje ir tiekite karštus. Puikiai tiks su bulvėmis ir burokėlių salotomis.