Ragaujam.lt
Filipinų adobo vištiena su sojų padažu ir actu

Adobo vištiena Filipinietiškai

Adobo vištiena yra vienas iš tradicinių Filipinų patiekalų. Unikali acto ir sojų padažo kombinacija suteikia jam išskirtinį skonių derinį. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nori išbandyti autentišką filipinų virtuvės skonį.

Įvertinkite receptą
🕒50 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Vištiena*
500 g
Kokosų acto*
80 ml
Sojų padažas*
60 ml
Trintos česnako skiltelės*
4 vnt.
Lauro lapai*
1-2 vnt.
Šviežiai susmulkinti juodieji pipirai*
0.5 arb. šaukštelio

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Norėdami išskirtinio skonio, naudokite kokosų actą vietoj įprasto.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Supjaustykite vištieną vidutinio dydžio gabaliukais.

  2. 2

    Sumaišykite vištienos gabaliukus su actu, sojų padažu, česnakais, lauro lapais ir juodaisiais pipirais. Įdėkite į šaldytuvą marinuotis 30 minučių.

  3. 3

    Išimkite vištieną iš marinato ir apkepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol vištiena bus auksinės spalvos.

  4. 4

    Į keptuvę įpilkite likusį marinatą, sumažinkite ugnį ir troškinkite vištieną 20-25 minutes, kol ji taps minkšta ir skysčiai sumažės.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 198.232.60.10 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Witchy2006 at English Wikipedia (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia