Ragaujam.lt
Vietnamietiškai kepti ryžiai su krevetėmis ir daržovėmis

Vietnamietiškai kepti ryžiai su krevetėmis

Vietnamietiškai kepti ryžiai – tai skanus ir aromatingas patiekalas, kuriame derinami ryžiai, krevetės, česnakai ir daržovės. Idealiai tinka greitiems pietums ar vakarienei.

Įvertinkite receptą
🕒30 min
👥5 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Augalinis aliejus*
3 šaukštai
Česnakai*
3 skiltelės
Porai*
2 vnt.
Raudonieji čili pipirai*
2 vnt.
Kiaušiniai*
2 vnt.
Morkos*
100 g
Krevetės*
200 g
Žirneliai*
100 g
Ryžiai*
600 g
Druska*
1 šaukštas
Pipirai*
1 šaukštas
Vištienos sultinio milteliai*
2 šaukštai
Keptas kiaušinis
1 vnt.

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei neturite vištienos sultinio miltelių, galite naudoti daržovių sultinį.

  • Patiekalas geriausiai tinka su šviežiomis daržovėmis arba salotomis.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir pakepinkite česnakus, porus ir čili pipirus, kol pradės skleisti malonų aromatą. Tada supilkite plaktus kiaušinius ir maišykite, kol jie iškeps.

  2. 2

    Į keptuvę sudėkite morkas, krevetes ir žirnelius. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol krevetės taps rožinės.

  3. 3

    Į keptuvę sudėkite virtus ryžius, druską, pipirus ir vištienos sultinio miltelius. Gerai išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes, kol visi ingredientai susimaišys.

  4. 4

    Patiekite karštus ryžius su keptu kiaušiniu viršuje. Puikiai dera su šviežiomis daržovėmis ar salotomis.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Triwikanto ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotraukos autorius

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia