
Vietnamietiškai kepti ryžiai su krevetėmis
Vietnamietiškai kepti ryžiai – tai skanus ir aromatingas patiekalas, kuriame derinami ryžiai, krevetės, česnakai ir daržovės. Idealiai tinka greitiems pietums ar vakarienei.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Jei neturite vištienos sultinio miltelių, galite naudoti daržovių sultinį.
Patiekalas geriausiai tinka su šviežiomis daržovėmis arba salotomis.
Patarimai
Jei neturite vištienos sultinio miltelių, galite naudoti daržovių sultinį.
Patiekalas geriausiai tinka su šviežiomis daržovėmis arba salotomis.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir pakepinkite česnakus, porus ir čili pipirus, kol pradės skleisti malonų aromatą. Tada supilkite plaktus kiaušinius ir maišykite, kol jie iškeps.
- 2
Į keptuvę sudėkite morkas, krevetes ir žirnelius. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol krevetės taps rožinės.
- 3
Į keptuvę sudėkite virtus ryžius, druską, pipirus ir vištienos sultinio miltelius. Gerai išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes, kol visi ingredientai susimaišys.
- 4
Patiekite karštus ryžius su keptu kiaušiniu viršuje. Puikiai dera su šviežiomis daržovėmis ar salotomis.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Triwikanto ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 3.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia