
Vištienos karis su kokosų jogurtu
Vištienos karis yra aromatingas ir skanus patiekalas, populiarus Indijos ir Pakistano virtuvėse. Šiame recepte vištiena derinama su kokosų jogurtu, kario prieskoniais ir šviežiomis daržovėmis. Patiekite su ryžiais arba naan duona.
Ingredientai
Marinatui
Patiekimui
* Pagrindiniai ingredientai
* Marinatui
Patarimai
Jei neturite kokosų jogurto, galite naudoti įprastą jogurtą.
Kario skonis bus intensyvesnis, jei leisite jam pastovėti vieną naktį.
Patarimai
Jei neturite kokosų jogurto, galite naudoti įprastą jogurtą.
Kario skonis bus intensyvesnis, jei leisite jam pastovėti vieną naktį.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Nuvalykite vištieną ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite su visais marinato ingredientais ir leiskite pastovėti 30 minučių, kad skoniai įsigertų.
- 2
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite kumino, pankolio bei garstyčių sėklas.
- 3
Į keptuvę įdėkite česnako ir imbiero pastą ir kepkite.
- 4
Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į keptuvę.
- 5
Supjaustykite bulves smulkesniais gabalėliais. Suberkite į keptuvę ir apkepkite su visais prieskoniais.
- 6
Iškepus bulvėms suberkite į atskirą indą. Suberkite į keptuvę vištienos gabalėlius ir iškepkite kol šiek tiek apskrus.
- 7
Įdėkite kario miltelių, kokosų jogurto ir sumažinkite ugnį. Suberkite bulves kartu su vištiena. Leiskite viskam troškintis 35–40 minučių.
- 8
Smulkiai supjaustykite šviežią kalendrą ir pridėkite citrinos sulčių. Patiekite su ryžiais arba naan duona.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: 198.37.18.23 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Guilhem Vellut from Paris, France (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia